Tuesday, May 19, 2009

MAYA SAYANG

Tunggulah sekejap..
2 bulan nanti aku akan kembali..
sesi merehatkan otak berlangsung dengan jayanya..
aku menjadi babysitter dan chef yang terhebat..
aku sudah habiskan bloodline dan the stars shine down..
ada sesiapa mahu mendermakan novel???
sila hubungi 013-5042723..(gila despret ngat oh!!)

nanti..
aku pulang juga wahai maya..
sabar ya!

Thursday, May 7, 2009

BILA TOM MORELLO DATANG CARIK AKU..

Oh rumah aku berlagu memanggil aku pulang macam Tom Morello memetik gitarnya.Tangan kematu aku pon cepat-cepat kemas barang dan semakin berkematu sebab barang banyak sangat. Tom Morello cakap tak mengapa, no pain no gain. Sebab jari2 dia pon berkematu tak pakai sisik paus time petik gitar.

Tom Morello pesan lagi suruh aku jangan tinggalkan barang penting kat hostel. Macam dia, tak pernah tinggalkan gitar merah hitam, kuning labu itu. Kalau tak macam mana dia nak berkonsert ni The Nightwatchman kan? Best oh...

Tu je Tom Morello sempat pesan kat aku sebelum aku balik rumah. Sebab dia tahu aku selalu tertinggal novel Sidney Sheldon dalam bagasi kat hostel. Bila sampai kat rumah mula bosan tahap karma.

Tom Morello cakap selamat pulang ke rumah.

Babai!!!

ADOH!!

Azraai.. Kamu itu sentiasa buat aku kerinduan.

Wednesday, May 6, 2009

MAGNETIC FLUX

Studi dalam keadaan yang sangat tidak tenteram.. Argghhhh!!

It still feels like our first night together
Feels like the first kiss and
It's gettin' better baby
No one can better this
I'm still hold on and you're still the one
The first time our eyes met it's the same feelin' I get
Only feels much stronger and I wanna love ya longer
You still turn the fire on

So If you're feelin' lonely.. don't
You're the only one I'd ever want
I only wanna make it good
So if I love ya a little more than I should

Please forgive me I know not what I do
Please forgive me I can't stop lovin' you
Don't deny me

This pain I'm going through
Please forgive me
If I need ya like I do
Please believe me
Every word I say is true
Please forgive me I can't stop loving you

Still feels like our best times are together
Feels like the first touch
We're still gettin' closer baby
Can't get close enough I'm still holdin' on
You're still number one I remember the smell of your skin
I remember everything
I remember all your moves
I remember you
I remember the nights ya know I still do

So If you're feelin' lonely.. don't
You're the only one I'd ever want
I only wanna make it good
So if I love ya a little more than I should

Please forgive me I know not what I do
Please forgive me I can't stop lovin' you
Don't deny me

This pain I'm going through
Please forgive me
If I need ya like I do
Please believe me
Every word I say is true
Please forgive me I can't stop loving you

One thing I'm sure of
Is the way we make love
And the one thing I depend on
Is for us to stay strong
With every word and every breath I'm prayin'
That's why I'm sayin'...


Yeah2!!

We're in the same boat.

Tapi kau pakai boots.

Aku nak tumpang jugak.

Mesti sakit kan.

Tak mahu la..

Tuesday, May 5, 2009

??

Arhhhhhhhh.....

Dan...


Arrrrrrrrrrrggghhhhhhhhhhhh lagi..

Monday, May 4, 2009

KEPADA AWAK!

Awak, kalau awak rasa saya merajuk itu bukan bermakna saya bosan dengan awak. Memang perempuan suka kena pujok.

Awak, kalau saya tak telefon atau sms awak, bukan bermakna saya mahu jauhkan diri dari awak. Mungkin saya sedikit sibuk dengan hal pelajaran dan kawan2 saya. Mereka juga hidup saya. Sama pentingnya dengan awak.

Awak, kalau saya saya cakap saya tak nak itu bermakna saya tak nak. Walaupun saya jenis mudah mengalah tapi kadang-kadang tak salah kalau awak menangkan saya, kan?

Awak, kalau saya ada buat awak risau sebab saya selalu gurau nak tinggalkan awak, maaf ya. Gurau je. Tapi terus-terang saya katakan, saya sayang awak seorang dan tak kan tinggalkan awak sampai bila2.

Awak, kalau saya buat muka bila keluar dengan awak, tak bermaksud saya bosan dan marah. Saya cuma tak mahu masa tu berlalu. Kalau boleh saya mahu dengan kamu setiap masa.

Awak.. Ni nota maaf saya taw. Saya sayang awak.



P/S: Tunggu sikit masa lagi kamu akan tersenyum...=)

PUTIH

Aku sudah putih..

Maknanya, pulih?

Belom..

Belum pulih lagi..

BALDI DAN HEL

Sepatutnya aku stadi sekarang.
Tapi internet ni tak bagi.

Oh baldi hel baldi hel oh....

ENTRI SERIUS

You are..
So comforting,
So lovely..
Will we still be this way tomorrow?
Next month?
Next year?

Three more years?

Happy birthday love.
I love you...


P/S:Entri ini sangat serius.

Sunday, May 3, 2009

PINKY DINKY DOO BEST.

Hati rosak teruk ni.

Adehhh....

Guane nak alter hati ni? Tolong belikan iodin dengan plaster. Kalau nak belanja bandage pon ok. Boleh la aku balut kemas-kemas.

Aku ade 4 subjek to go. Oh banyak. Lepas tu aku nak buat pengumuman aku TAK JADI KE PERHENTIAN!! Sesiapa ada nak bawak aku pergi ke sana?

Tolong..

Aku nak pulihkan jiwa sekejap. Sekejap sahaja. Nak dengar ombak marah aku. Pokok-pokok kelapa pukul aku. Buih-buih putih bersih tampar pipi aku. Mereka akan sedarkan aku mungkin.

Tak sabar nak balik peluk nenek aku oh. Jumpa Si Muhammad yang sangat buas.

Dan kartoon pinky dinky doo comel dan best.

Adehhhhh...

Aku sakit.

NANTILAH

aku tunggu sampai hujung
aku tetap mahu yang itu

nantilah

aku dapatkan semula...

EKSIDENT DAN THE STORE

On the way nak keluar merewang tadi ade eksiden. Aku cuak. Tak mahu mati lagi. Permainan russian roulette tu je boleh bunuh aku, buat masa sekarang. Mungkin bom jangka masa juga boleh.

Aku sampai di The Store dengan muka takot gabra dan terpinga-pinga. Tunggu lepak dalam tu cari jalan buang takot hitam itu. Dan aku jumpa......


Aku suka ni. Vintage kot? Abah aku dulu pon ade. Anak dia should have one. RM25.47


Yang ni grey. Dah murah aku rembat. RM25.77. Tak ke murah weh?


Ni Dear yang punya. Oh! Aku sayang dear. RM25.44.

Total dia kira la sendiri.

Balik bilik makan me sup dan roti telur.

Perot seperti sudah jadik bom jangka masa yang bila2 masa saja akan meletup.

Proooottt!! Terkentut!

Busuk banga!!!!

Saturday, May 2, 2009

HILANG


Nama pertama dia ialah SOUL!

Kemuadian dia jadi LOST...

Lepas tu dia buat saya tertanya-tanya...

Saya rasa seperti sedang ber"Russian Roulette"...

Saya sedang taking risk...

Kejap lagi mungkin saya mati, mungkin juga saya hidup...

Tolong buang bullet itu...

Bang!!!

(Saya mati akhirnya)..

SAYA TAK TIPU!




P/S: Kari jari zombie sedap kan?

HANCUR

keping hati itu bukan aku yang punya lagi
keping hati itu sudah menjauh

aku harap ada puing puing kalimat aku di satu sudut
mungkin ruang paling terpencil dan gelap

aku masih utuh bersama pesan tawa hati itu
pulang semula wahai hati kecil

dan aku pasti akan melangkah
untuk ku jejak esok mendatang dengan asa

Friday, May 1, 2009

HARI CUTI

Kalau aku menulis pastu takde tanda baca macam ni kau orang boleh baca ke tak aku hari ni bercuti sempena hari perkerja walaupun aku tak bekerja secara tetap kerja aku sekarang tidur makan dan tunggu gaji sebayak 5oo++ setiap bulan

Macam hell je kan kalau baca tiada tanda baca. Macam tu juga kalau pekerja tanpa hari cuti untuk meraikan jasa2 mereka.

Terima kasih abang polis sebab kauorang memang tak pernah amik tahu sangat mat rempit kat padang kota tu macam shial.

Dan terima kasih kepada semua pekerja.

Selamat bercuti dan DRIVE SAFE!

FTW!!!