Tuesday, September 29, 2009

DIAM...

Cerita dihari raya terlalu banyak. Tunggulah. Tak pon tak payah stori ar... Dah lewat. Laptop aku buat hal. Lagi aku susah nak on9..

Sakit ati jugak la..

Tapi tak pelah.. Aku belajar redhaa....
xpasti

Wednesday, September 16, 2009

SELAMAT HARI RAYA!!

Selamat hari raya semua....
dah balik kg..
sesi berblogging tgu 2mgu lagi..
hahah...

drive safely!!=)

Monday, September 14, 2009

JOM GELAK RAMAI2

babi tu indah...
sebab dia kaler pink...
tapi aku tak suka kaler pink pon...
kadang2 je terbeli stuff kale pink..
babi tu indah..
sebab dia ciptaan Allah...
babi tu indah..
di mulut manusia la kan...
tapi babi tu memang tak indah bila...
kawan kau cakap kau babi...

dan aku...
cakap kat die
MOTHERBITCH balik!!
nah amik kau!!!!

Saturday, September 12, 2009

MERAPU

Bosan ar tulis blog(currently)..Bukan aku dapat duit lagi pon. Tunggulah 5 6 tahun lagi baru dapat kot. Tu pon kalau umur panjang kan. Bende2 leceh macam ni tak de lah aku nak kejar duit sangat kan. Baek aku bukak bakery ke, lagi senang dapat duit.

Lepas tu tulis blog ni bagi aku bukan kene tulis setiap mase, macam kau g tandas pon kau nak cerita, kau ketiadaan internet sekejap pon kau nak cerita kan. Tunggulah ada topik hangat ke, idea yang menarik ke, pujangga yang ada wow ke kan... Baru namanya blogger sejati.

Ape ni?? Biar la. Aku nak stadi.(ayat blogger hampeh dan tak sejati langsung)..

Sigh panjang2................

Wednesday, September 9, 2009

MAKCIK YANG ZALIM!!

Rase nak baling je bekas isi tempe pedas kat makcik jual tempe tu bile sebungkus tempe pedas yang aku beli dengan dia berharga RM3.00... Kalau kat kafe aku boleh dapat RM0.80 je banyak tu. Nasib baek aku baek hati tak mencarut depan makcik tu. Dah la rase macam hampeh je.. Haih betol. Dah la muka kerek je time jual. Skali aku tanye bape ringgit. Dia cakap tiga ringgit terus aku like bagi muke wutterfucccckkkkk kat dia.Mahal gila vavi ok!!

Nasib baik ko pendek makcik. Dan kau bergelar makcik. Kalau kau kakak ke, aku dah bagi sedas tadi. Series aku tak mo dah pergi bazar Kulim. Diorang cekik darah bai........

CERITA GILA NI!!

Hari ni bufday laptop aku yang ke-2..

Hepi bufday sayang walaupun kau banyak sangkut2..

Aku sayang kau jugak...=)

RAYA DATANG LAGI!!

Bila raya dah tinggal lagi 2 minggu bakal menjelma, aku mula eksited. Teringat macam2. Macam2 lah. Baju raye, muke adik2 hepi, mak aku sebok beli barang nak buat kuih, abah aku pikir nak g cari buluh lemang kat mane (padahal baru tahun lepas dia buat lemang sorang2), daging bape kilo nak buat rendang, ayam bape ekor nak masak kalau tak cukup rendang daging, nasik impit segera, kacang tanah nak buat kuah kacang, ikan selayang nak buat laksa lemak (laksa lemak mak aku buat memang power), macam2 lagi lah bende yang buat aku tersenyum sampai telinga.

Lepastu hari raya makan tak hingat. Sampai pening2. Suar jeans kompem susa na masuk. Haih.. Adik2 aku yang kecik dok sebok ajak beraya nak kumpul duit raya. Aku zaman kecik dulu sempoi je g dengan kawan2 aku. Takde ajak orang tua pon nak g beraya. Tak sesat pon. Dapat 50sen dah kembang. Kalau dapat seringgit seketul kaler emas tu lagi kembang2 kempis hidung. Time dulu memang payah sket nak dapat seringgit kalau kat kampung. Kalau kau nak jugak kau kena pergi rumah yang besar mungkin milik bekas guru besar sekolah rendah, rumah ketua kampung, ataupun pembuat roti canai tersohor kat kampung. Semua kampung.

Banyak lagi cerita raya di waktu kecik2 dolu. Banyak sangat sampai kalu aku nak tulis pon berjela2. Tak mampu rasanya.

Ok. Sebenarnya tak sabar nak balik rumah je ni. Haha. Puasa tahun ni baru sehari dekat rumah. Dalam 7 tahun ni boleh kira sangat bape hari aku puasa kat rumah. Sedih betul. Tapi biasala kan dah duduk jauh... Redha.......

16 hb t sampai la aku kat rumah. Nak buat kuih raya. Shortbread yang aku baru blaja buat pon kene buat jugak. Hahaha..

Selamat berpuasa lagi beberapa hari. Malam esok aku nak g terawih weh...

Ini raya tahun lepas!

Ini juga raya tahun lepas!!

Monday, September 7, 2009

KISAH PENGUIN

Suatu petang yang damai, angin sepoi2 bahasa, langit membiru, Mak Senah dan Pak Kassim keluar berjalan2. Biasalah,dah pencen tak de kerja nak buat petang2,ambik angin pusing2 bandar. Mereka tak duduk kat kampung. Katanya kolot. Huh! Meterial pulak orang tua ni....

Tiba2 di tengah jalan yang tak berapa ramai sangat orang sebab orang tak balik kerja lagi kan, mereka ternampak seekor penguin sesat. Tak tahu la pulak dari mana datangnya penguin tersebut. Mak berlakulah situasi seperti hari demikin berlaku........

"Oh..Terkejut benor rasenya ade penguin tengah2 bandar ni kan darling. Apa ke pelik sangat ni? Kita nak buat ape dengan natang ni ha???"gumam Pak Kassim.

"A'ah kan.. Tapi saya tahu ape na buat ni dear. Kita mintak tolong dengan polis la nak?" Mak Senah memberi cadangan.

Jadi mereka pun berjumpa la dengan polis peronda di hujung kedai Sari Tambi di hujuuuuung jalan. Pasangan bahagia tu pun menceritakan lah kronologi bagaimana pertemuan mereka dengan penguin tersebut.

"Mmmm.. Saya rasa cadangan terbaik adalah membawa penguin ini ke zoo", cadang polis lelaki itu.

"Cadangan yang baik sekali",kata Mak Senah dengan hati gembira.

Lalu mereka pun membawa bersama penguin tersebut ke zoo.

............

Keesokan harinya ketika polis lelaki tersebut membuat rondaan seperti hari2 sebelumnya ternampaklah pasangan semalam masih bersama dengan penguin itu lagi. Dia mula berasa hairan sambil garu siku. Tabiat agaknya. Dia menghampiri pasangan tersebut.

"Saya ingatkan kamu dah bawak binatang ni ke zoo".

"Well, kitorang dah bawak dah penguin ni pergi zoo semalam, dan kitorang gembira sangat2. Tengah hari ni hajatnya kitorang nak bawak penguin ni pergi tengok wayang, lepas tu petang ni nak pergi makan2 kat Manhattan Fish Market", kata Pak Kassim bersungguh2 sambil Mak Senah angguk2 kepala.

Polis tu terkedu tak terkata. Akhirnya polis tu pencen sebab masalah mental. Mungkin jugak dulu Pak Kassim dan Mak Senah adalah pegawai polis berpangkat tinggi.......

Sunday, September 6, 2009

APE NI??

Bila malam bergelar tidak puasa, aku makan dengan banyaknya sehingga susah nak tidur. Lepas tu salahkan cadar dah lama tak basuh ada banyak hama gigit peha dengan lengan. Sape suruh tidur pakai boxer dengan t-shirt kecik2 kan?? Lepas tu mula mencarut2 like hugdewgflik !6%$&^$%# bila mata dah jadik macam panda.

Haih2!!

Aku baru layan perasaan bila terpikir hari Isnin ni cuti. Sape tak seronok dapat cuti kan. Orang sakit mental tahap parah je suka kerja @ belajar. Lagi2 kau masuk kelas pastu buat programming. Weh!! Tak kena dengan jiwa langsung.

Dah la.. Nak tidur. Orang2 tivi ni bukan nak kasi cerita layan skit tengah2 malam ni. Tak best langsung!!!

Thursday, September 3, 2009

ANNOYING

Words for today..

"Orang tua yang berperangai seperti budak dimata aku sangatlah annoying"